Sitemap چیست و چه کاربردی دارد؟

Sitemap چیست و چه کاربردی دارد؟

پس از انتشار محتوا ربات‌های گوگل درون صفحه می‌خزند. اگر محتوای شما صلاحیت کافی برای قرار گرفتن در نتایج را داشته باشد، ایندکس خواهد شد. به همین راحتی. با این حال گاهی اوقات یافتن صفحات برای ربات‌ها مشکل است. در این مواقع سئوکارها باید با استفاده از ابزارهای مختلف به ایندکس صفحه کمک کنند. یکی از بهترین ابزارها که دیده شدن URLهای جدید را آسان می‌کند، sitemap است. طبق ادعای وبسایت مشهور backlinko این نقشه دومین فاکتور گوگل برای شناسایی و ایندکس صفحات سایت است.

چه یک سئوکار مبتدی باشید و چه وبسایت نوپایی را مدیریت ‌می‌کنید، قطعا آشنایی با سایت مپ برای شما مفید خواهد بود. پس اجازه دهید بدون اتلاف وقت به اصل مطلب بپردازیم.

Sitemap چیست

sitemap چیست؟

نقشه سایت فایلی با فرمت xml است که بهتر است به سایت خود اضافه کنید. این فایل به موتورهای جستجو کمک می‌کند صفحات شما را راحت‌تر پیدا کنند و فرآیند ایندکس سریع‌تر انجام شود. ساده‌تر بگوییم گاهی اوقات شرایطی پیش می‌آید که برخی صفحات سایت از دید سایر موتورهای جستجو پنهان می‌مانند. در این شرایط این فایل متنی دست به کار شده و دستور به بررسی آن‌ها را می‌دهد. چیزی شبیه به نقشه گوگل مپ.

تصور کنید قصد سفر به منطقه‌ای گرفتید که هیچ اطلاعاتی درباره آن ندارید. در این میان بازدید از مراکز تفریحی یا گردشگری کار سختی نیست. کافی است به تابلوها توجه کنید، از اهالی بومی سوال کنید یا … . اما اگر لوکیشن مدنظرتان در جای دورافتاده‌ای باشد، شاید با کمک گرفتن هم به مقصد نرسید. در این شرایط مراجعه به نقشه گوگل یک مسیر آسان برای پیدا کردن آن نقطه است.

گوگل هم به کمک سایت مپ محتواهایی که دستیابی به آن‌ها سخت است را به راحتی پیدا می‌کند.

کاربرد  sitemap

همانطور که گفته شد سایت مپ به موتورهای جستجو کمک می‌کند تمامی صفحات شما را پیدا کنند. با این حال یک سوال برای برخی از افراد مطرح می‌شود. آیا حتما باید برای سایت خود نقشه xml بسازیم؟ قطعا نه.

در واقع با وجود تمام مزایایی که sitemap دارد، هیچ تاثیری روی سئو سایت شما نخواهد داشت. همچنین عدم ساخت آن باعث جریمه نخواهد شد. بنابراین ساخت چنین فایلی به هیچ وجه اجباری نیست. با این حال ساخت نقشه برای برخی کسب‌وکارها بسیار مهم است:

  • یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای شناسایی صفحات جدید لینک سازی است. با توجه به این که سایت‌های نوپا معمولا لینک‌سازی قدرتمندی ندارند، پیشنهاد می‌شود برای تسریع ایندکس شدن صفحات از این فایل استفاده شود.
  • گوگل به خوبی محتوای سایت‌های بزرگ را شناسایی می‌کند، خصوصا اگر محتوای باکیفیت تولید می‌کنید. با این حال گاهی به دلایل مختلف برخی صفحات از دید گوگل دور می‌مانند. در این شرایط بهترین راهکار استفاده از فایل راهنمای xml است.
  • اگر صفحات زیادی دارید که محتوای متنی کمی دارند، ملزم به استفاده از این فایل هستید، چرا که یافتن صفحات شما کمی دشوار است.
  • ·        …
کاربرد سایت مپ

اهمیت نقشه سایت

زمانی که بحث تکنیکال سئو مطرح می‌شود، ذهن بسیاری از افراد با فعالیت‌های سخت و پیچیده پر می‌شود. این در حالی است که بسیاری از موارد بهینه سازی فنی بسیار ساده است. ساختن نقشه راهنمای سایت ساده‌تر از آن چیزی است که فکرش را کنید. هرچند افزودن چنین نقشه‌ای اجباری نبوده اما بسیار مفید است. در بخش قبل هم توضیح دادیم. فایل xml برای هر سایتی مفید است، اما اگر وبسایت تازه کار یا کسب‌وکاری شلوغ را مدیریت می‌کنید، نصب این نقشه اهمیت بسزایی دارد.

افزودن سایت مپ به گوگل

بدون شک تا به اینجا به اهمیت استفاده از sitemap پی برده‌اید. ساخت چنین فایلی به خودی خود تاثیری روی سئو سایت ندارد، با این وجود می‌تواند صفحات شما را به سرعت وارد نتایج جستجو کند. همین موضوع به افزایش ترافیک وبسایت‌ها کمک زیادی خواهد کرد.

اما چالش اصلی نحوه افزودن نقشه سایت به گوگل است. چگونه باید فایل xml را به سایت خود اضافه کنیم؟ در این بخش قصد داریم به این موضوع بپردازیم.

ساخت نقشه سایت

برای ایجاد این فایل کار چندان سختی در پیش ندارید:

اگر سایت شما وردپرسی است

پیاده سازی تمام بخش‌های سئو تکنیکال در وردپرس مانند آب خوردن است. اگر سایت شما با سیستم مدیریت محتوای وردپرس مدیریت می‌شود، تنها یک کلیک با ساخت سایت مپ فاصله دارید. برای این کار می‌توانید از افزونه‌های مشهوری چون yoast یا rank math استفاده کنید. پس از نصب یکی از این پلاگین‌ها (با توجه به سلیقه شخصی) وارد داشبورد افزونه شده و نقشه xml را فعال کنید. پس از فعالسازی این گزینه در هر یک از افزونه‌ها آدرس نقشه سایت برای شما ایجاد می‌شود.

ساخت سایت مپ در یواست

اگر از سایر سایت‌ها استفاده می‌کنید

برای افرادی که از سایت‌های وردپرسی استفاده نمی‌کنند، روش‌های دیگری وجود دارد. در این قسمت به آموزش ساخت sitemap برای یک سایت غیر وردپرسی می‌پردازیم. وارد ابزار آنلاین xml-sitemaps شوید و آدرس صفحه اصلی سایت خود را وارد کنید. پس از چند لحظه به راحتی نقشه سایت شما آماده خواهد شد.

معرفی به سرچ کنسول گوگل

جالب است بدانید برای دستیابی موتور جستجوی گوگل به این نقشه باید دست به کار شوید و آدرس فایل را به گوگل معرفی کنید. برای این کار چه ابزاری بهتر از سرچ کنسول می‌تواند باشد؟ اگر با این ابزار کار کرده باشید، حتما گزینه سایت مپ را در منوی سمت راست مشاهده کرده‌اید. روی این گزینه کلیک کنید، آدرس نقشه ساخته شده را کپی کرده و در نهایت گزینه submit را انتخاب نمایید.

افزودن نقشه سایت به سرچ کنسول

بعد از مدتی با مشاهده پیغام ((Sitemap index processed successfully)) می‌توان از صحت افزودن نقشه به گوگل اطمینان حاصل کرد. از این به بعد گوگل تمام صفحات شما را با خیال راحت پیدا می‌کند.  

نتیجه گیری

نقشه سایت یک فایل با فرمت xml است که برای یافتن صفحات مختلف به موتورهای جستجو کمک می‌کند. بر خلاف باور بسیاری از افراد افزودن این نقشه به سایت اجباری نیست. چرا که تنها منجر به بهبود شناسایی صفحات می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید تمام صفحات‌تان توسط ربات‌ها شناسایی شود، استفاده از چنین نقشه‌ای پیشنهاد می‌شود. در این مقاله سعی کردیم به آموزش این فایل بپردازیم. همچنین اگر به دنبال افزودن سایت مپ به سایت خود هستید، این کار به صورت کامل بررسی شد. پس دیگر نگران ایندکس صفحات خود نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *