نرخ پرش (Bounce Rate) چیست و چه مقداری خوب است؟

نرخ پرش (Bounce Rate) چیست و چه مقداری خوب است؟

نرخ پرش یک سایت مهم است زیرا به شما می گوید که افراد چقدر با محتوای یک صفحه وب یا تجربه کاربری درگیر هستند – یا مهمتر از آن، خوب نیستند.

نرخ پرش زمانی محاسبه می شود که شخصی از یک صفحه در وب سایت شما بازدید می کند و قبل از ترک هیچ کاری در صفحه انجام نمی دهد. به طور دقیق تر، نرخ پرش یک وب سایت تعداد بازدیدکنندگانی را که بدون انجام یک عمل خاص، مانند خرید چیزی، پر کردن یک فرم، یا کلیک کردن روی یک پیوند، یک صفحه را ترک می کنند، اندازه می گیرد.

اگر شما یک بازاریاب هستید، درکBounce Rate و نحوه تاثیر آن بر استراتژی کلی بازاریابی دیجیتال شما بسیار مهم است. به عنوان مثال، نرخ پرش بد ممکن است نشان دهنده مشکلات فنی سئو باشد، مانند زمان بارگذاری صفحه شما بسیار کند است.

در این راهنما، ما در مورد آنچه که یک نرخ پرش خوب را ایجاد می‌کند و راه‌هایی برای بهبود نرخ پرش، که نرخ تبدیل و رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک شما را بهبود می‌بخشد، بحث خواهیم کرد.

نرخ پرش (Bounce Rate) چیست

نرخ پرش خوب چیست؟

برای تعریف اینکه نرخ پرش خوب برای سایت شما چیست، می خواهید تفاوت بین نرخ پرش بالا و نرخ پرش پایین را درک کنید.

نرخ پرش بالا به این معنی است که مدت زمان کلی جلسه بازدیدکننده کوتاه است. آنها از یک صفحه در سایت شما بازدید می کنند و آنجا را ترک می کنند. نرخ پرش پایین به این معنی است که بازدیدکنندگان در یک صفحه زمان می گذرانند و روی لینک های موجود کلیک می کنند.

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنیم

از نظر خوب در مقابل بد، Bounce Rate بالا همیشه چیز بدی نیست. نرخ پرش خوب و نرخ پرش بد اصطلاحات نسبی هستند که تعریف آنها می تواند بر اساس معیارهای مختلف از جمله معیارهای ذهنی تغییر کند. به عنوان مثال، طبق گفته گوگل:

اگر موفقیت سایت شما به این بستگی دارد که کاربران بیش از یک صفحه را مشاهده کنند، بله، نرخ پرش بالا بد است… از طرف دیگر، اگر یک سایت تک صفحه ای مانند وبلاگ دارید یا انواع دیگری از آن را ارائه می دهید. محتوایی که برای آن جلسات تک صفحه ای انتظار می رود، پس نرخ پرش بالا کاملا طبیعی است.

راه دیگر برای فکر کردن در مورد این است که در مورد ساختار یک سایت فکر کنید. بیایید یک سایت تجارت الکترونیک را در نظر بگیریم. به عنوان مثال، صفحه اصلی ممکن است بالاترین نرخ پرش را در بین هر صفحه ای داشته باشد، زیرا شما می خواهید بازدیدکنندگان شما در صفحات فرود جایی که می توانند خرید کنند، مانند صفحه محصول، بمانند.

بنابراین، نرخ پرش خوب چیست؟ نرخ پرش 56 تا 70 درصد در سطح بالایی قرار دارد، اگرچه می‌تواند دلیل خوبی برای آن وجود داشته باشد و 41 تا 55 درصد به عنوان نرخ پرش متوسط ​​در نظر گرفته می‌شود. نرخ پرش بهینه در محدوده 26 تا 40 درصد خواهد بود.

شما به راحتی می توانید با استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل ترافیک ما، نرخ پرش صفحه را بررسی کنید، که همچنین میانگین مدت زمان بازدید از صفحه، بازدید از صفحه و تعداد کل بازدیدکنندگان منحصر به فرد را نشان می دهد.

نرخ پرش در مقابل نرخ خروج (Exit Rate)

هنگام بحث در مورد نرخ پرش، اصطلاح دیگری که اغلب مطرح می شود، نرخ خروج است. تفاوت بین نرخ پرش و نرخ خروج گاهی اوقات به خوبی درک نمی شود زیرا این دو تا حدودی مشابه هستند. اگر نرخ پرش تعداد جلسات تک تعاملی یک صفحه وب باشد، نرخ خروج تعداد افرادی است که یک صفحه خاص را ترک می‌کنند، حتی اگر در ابتدا روی آن وارد نشده باشند.

بنابراین، اگر شخصی در صفحه 1 سایت شما قرار بگیرد و دکمه بازگشت مرورگر خود را به صفحه ارجاع بزند، این یک جهش است. اما اگر در صفحه 1 فرود آیند، به صفحه 2 بروند و سپس از مرورگر خود خارج شوند یا به سایت دیگری بپرند، این یک خروج محسوب می شود. از آنجا که آنها به صفحه دیگری از صفحه 1 کلیک کردند، نمی توان آن را به عنوان یک پرش در نظر گرفت. صفحه 2 نیز نمی تواند باشد زیرا این اولین صفحه ای نیست که شخص در آن قرار گرفته است.

مطلب پیشنهادی: ثبت کلمات کلیدی در گوگل

از نظر تجزیه و تحلیل، یک پرش ممکن است نشان دهنده عدم علاقه به یک سایت باشد، اما نرخ خروج بالا می تواند نشان دهنده مشکل بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO) باشد. اگرچه شخصی به اندازه کافی به سایت شما علاقه نشان داده است تا از بیش از یک صفحه بازدید کند، احتمالاً برای یافتن پاسخ مورد نظر خود به موتور جستجو باز می گردد.

نرخ پرش در مقابل نرخ خروج (Exit Rate)

چگونه نرخ پرش را کاهش دهیم؟

اگر می خواهید Bounce Rate خود را کاهش دهید، باید در نظر بگیرید که چه چیزی می تواند بر نرخ پرش شما تأثیر منفی بگذارد، از جمله:

  • سرعت پایین صفحه
  • پنجره های باز شو
  • پلاگین های غیر ضروری
  • قابلیت استفاده ضعیف
  • برچسب های عنوان و توضیحات متا که به درستی بهینه نشده اند
  • صفحات خالی و خطاهای فنی
  • محتوای با کیفیت پایین
  • صفحاتی که سازگار با موبایل نیستند
  • راه اندازی نادرست Google Analytics
راه های کاهش نرخ پرش یا bounce rate

بنابراین، در مواجهه با نحوه کاهش نرخ پرش، چندین کار وجود دارد که می توانید انجام دهید. در اینجا به چند مورد از مهمترین آنها اشاره می کنیم:

صفحاتی را با بیشترین حجم خروجی مرور کنید

در Google Analytics، به مسیر Behavior > Site Content > Exit Pages بروید تا صفحاتی را که بیشترین حجم خروجی دارند را بیابید. با این کار صفحاتی که افراد اغلب سایت شما را رها می کنند نشان می دهد و به شما اطلاع می دهد که چه کسی مستقیماً در یک صفحه خروجی قرار می گیرد یا از صفحه دیگری در سایت می آید. هر دو نوع اطلاعات به شما کمک می کند تا تغییراتی را برای بهبود نرخ پرش خود ایجاد کنید.

بررسی صفحات با bounce rate بالا

تجزیه و تحلیل درون صفحه را مرور کنید

به یاد داشته باشید که می‌توانید به راحتی نرخ پرش صفحه را با استفاده از ابزار تحلیل ترافیک ما بررسی کنید، اما اگر می‌خواهید ظاهر ظریف‌تری داشته باشید، می‌توانید صفحه را از طریق Google Analytics نیز اجرا کنید.

با گوگل آنالیتیکس می توانید مشکلات پرش و خروج را از سطوح مختلف بررسی کنید. گزارش “همه صفحات” نرخ پرش را برای صفحات جداگانه ارائه می دهد، در حالی که گزارش “نمای کلی مخاطب” نرخ پرش کلی را برای کل سایت شما ارائه می دهد.

همچنین می‌توانید از گزارش «کانال‌ها» برای مشاهده نرخ پرش برای هر گروه‌بندی کانال استفاده کنید، و گزارش «تمام ترافیک» نرخ پرش را برای هر جفت منبع/رسانه ارائه می‌کند. پس از ایجاد تغییرات، می‌توانید به ابزار Optimize مراجعه کنید تا نسخه‌های مختلف صفحات سایت خود را آزمایش کنید تا مشخص کنید کدام یک باعث تعامل بیشتر کاربر می‌شوند.

تجزیه و تحلیل درون صفحه

بررسی زمان در سایت

برای درک داده‌های نرخ پرش خود، باید آن را با معیارهای دیگر در نظر بگیرید. به عنوان مثال، انجام یک مقایسه متقابل با معیارهای زمان در سایت مهم است. این می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا مشکل در سراسر سایت است یا فقط در یک صفحه خاص. اگر صفحه وبلاگی با نرخ پرش بالا و زمان کم در آمار سایت دارید، می دانید که محتوا کار خود را انجام نمی دهد.

از تست A/B استفاده کنید

اگر استراتژی‌های بهبود سایت خود را توسعه داده‌اید، تست A/B یک راه عالی برای دیدن اینکه کدامیک بهتر کار می‌کنند است. شما ممکن است دو صفحه فروش متفاوت برای یک محصول داشته باشید – صفحه A و صفحه B – با طرح های مختلف و فراخوان برای اقدام (CTA). اجرای تست A/B به این معنی است که یک صفحه را به نیمی از بازدیدکنندگان خود و صفحه دوم را به نیمی دیگر نشان می دهید. نتایج باید نشان دهد که کدام صفحه بازدیدکنندگان را برای مدت زمان طولانی تری در سایت شما نگه می دارد.

بهینه سازی برای موبایل

با افزایش تعداد افرادی که از طریق دستگاه های تلفن همراه به وب دسترسی پیدا می کنند و گوگل موبایل را در اولویت قرار می دهد، سایت شما باید برای این نوع ترافیک بهینه شود. طراحی سایت خوب در صورتی که بارگذاری یک صفحه در گوشی هوشمند زمان زیادی طول بکشد، معنایی ندارد و کاربر را برای یافتن منابع دیگری برای آنچه می‌خواهد می‌فرستد.

خواندن صفحات خود را آسان کنید

شما یک صفحه خاکستری متراکم و نرخ پرش بالا دارید – جای تعجب نیست. شما باید با استفاده بیشتر از فضای سفید، اندازه فونت بزرگتر، عنوان های فرعی برای شکستن بلوک های محتوا و پاراگراف های کوتاه تر و آسان تر، صفحه را جذاب تر و خوانا کنید. همینگوی تر از تولستوی باشید.

CTA های شفاف را وارد کنید و جایگذاری آنها را در نظر بگیرید

اگر محتوای قوی و بهینه سازی شده ای در صفحه دارید، باید در مورد نوع اقدامی که می خواهید بازدیدکنندگان انجام دهند فکر کنید. یک دعوت به اقدام مناسب باید جرقه این اقدام را بزند.

در حالی که شما می توانید بیش از یک مورد داشته باشید، تعداد بیش از حد CTA می تواند افراد را گیج یا خاموش کند و کار نکند. قرار دادن دکمه CTA روی صفحه، رنگ، انتخاب کپی و اندازه بسیار مهم است. به عنوان مثال، اپل پیشنهاد می کند دکمه های CTA حداقل 44 پیکسل ارتفاع داشته باشند.

توضیحات متا خود را اصلاح کنید

گاهی اوقات، کاهش Bounce Rate در مورد همسو کردن انتظارات است. اگر عنوان متا، توضیحات متا و URL صفحه شما با آنچه که در یک صفحه وب ارائه می دهید مطابقت ندارد – پرش کنید! کلمات کلیدی مورد نظر شما باید در توضیحات متا گنجانده شوند. اگر کسی متقاعد شود که به دلیل توضیحات متا صفحه جستجو از صفحه شما بازدید کند و آنچه را که وعده داده اید ارائه دهد، یک صفحه برنده دارید.

کلمات کلیدی ترافیک با ارزش را هدف قرار دهید

کلمه کلیدی فقط یک کلمه کلیدی نیست. برخی ارزش های بالاتری نسبت به دیگران دارند. این کلمات کلیدی می توانند با توجه به بخشی از قیف فروش که در آن نشسته اید متفاوت باشند – هدایت ترافیک و ایجاد قدرت یا به دنبال تبدیل خریدارانی که به آنها علاقه دارید. اگر کلمه کلیدی را انتخاب می کنید که ترافیک سایت شما را هدایت می کند، باید با محتوای مناسب به وعده آن عمل کنید.

از SEO برای بهبود Bounce Rate خود استفاده کنید

Bounce Rate یک فاکتور مهم رتبه بندی است و معیار مهمی برای آگاهی از سلامت سایت شما است. Semrush ابزارهای سئو اثبات شده ای را ارائه می دهد که به تغییر درصد بالایی از افرادی که سایت شما را ترک می کنند به تعداد بیشتری درگیر و آماده برای انجام معاملات تجاری تغییر می دهد.

چه بخواهید تحقیقات رقابتی موثرتر، تحقیقات کلمات کلیدی، ساخت لینک، ردیابی رتبه، یا سئوی فنی روی صفحه انجام دهید، Semrush راه حل های مورد نیاز را ارائه می دهد. به عنوان مثال، با جستجوگر SEO در صفحه ما، URL صفحه مورد نظر برای بررسی فرصت های کلمات کلیدی را وارد کنید یا ببینید کلمات کلیدی که در ذهن دارید چقدر خوب کار می کنند.

نتایج، ایده های جدیدی را برای محتوا، بک لینک، استراتژی، UX و بسیاری موارد دیگر ارائه می دهد. با اجرای آن‌ها، می‌توانید نرخ پرش بالاتر را به جهش‌های شادی تبدیل کنید، زیرا تعامل موفق‌تری با بازدیدکنندگان کسب می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *