Canonical URL چیست؟

Canonical URL چیست؟

عبارت canonical URL اغلب در بحث‌های مربوط به سئو مطرح می‌شود، و احتمالاً در هنگام کار با شرکای چندکاره‌ای مانند مهندسی، تجزیه و تحلیل و غیره بیشتر مطرح می‌شود.

در نگاه اول، ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد، به خصوص اگر در فضای سئو تازه وارد باشید.

با این حال، یک خبر عالی: با این راهنما، ما در مورد اینکه یک canonical URL چیست، چرا اهمیت دارند، در حقیقت چگونه به نظر می رسند، به کجا تعلق دارند و برخی جزئیات ریز و درشت را بررسی خواهیم کرد.

Canonical چیست؟

اول از همه، قبل از اینکه حتی یک canonical URL را تعریف کنیم، اگر اطلاعاتی وجود دارد که از این راهنما می گیرید، بگذارید این باشد: تگ های کانونیکال دستورالعمل هایی مانند فایل Robots.txt نیستند.

این بدان معناست که گوگل canonical URL را به عنوان یک اشاره قوی می بیند، اما در پایان روز، سیگنال های زیادی را در نظر می گیرد و تصمیم می گیرد که آیا آنها را رعایت کند یا خیر.

اکنون که قانون طلایی را از سر راه داریم، بیایید به چیستی آن بپردازیم!

canonical URL در سال 2009 به عنوان یک تگ HTML که در کد یافت می شود به کار گرفته شد تا به موتورهای جستجو بگوید کدام URL نسخه اصلی یک صفحه است. این می تواند برای اینکه به گوگل بگوید چه تنوع صفحه ای باید برای کاربران ایندکس کند، استفاده شود.

یک تگ canonical، خود تگ HTML در یک صفحه است، اما “کنونیکال” اکنون، کمی متفاوت است.

دو راه ساده برای تعریف تغییرات canonical وجود دارد: یک canonical اعلام شده توسط کاربر و یک canonical اعلام شده توسط Google.

canonical اعلام شده توسط کاربر: این دقیقاً همان چیزی است که می گوید. این استاندارد مشخص شده در canonical URL است.
canonical اعلام شده توسط Google: این نشانی اینترنتی است که Google انتخاب می‌کند تا به عنوان canonical به آن احترام بگذارد.
اگر به کنسول جستجوی گوگل دسترسی دارید، می توانید از ابزار بازرسی URL برای مشاهده هر دو نوع canonical بالا استفاده کنید.

در حالت ایده آل، آنها مطابقت دارند – اما اگر اینطور نباشند چه؟ در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

چگونه گوگل یک URL canonical را انتخاب می کند

هنگامی که گوگل یک سایت را خزیده و ایندکس می کند، محتوای اصلی صفحه را بررسی می کند. (نکته حرفه ای: محتوا را صرفاً محتوای نوشته شده اشتباه نگیرید).

در این خزیدن، احتمالاً صفحات مشابهی را کشف خواهد کرد و سپس گوگل صفحه‌ای را که احساس می‌کند بهترین نمایش دهنده چیزی است که صفحه سعی دارد به کاربران منتقل کند، انتخاب می‌کند و آن را به‌عنوان معمولی انتخاب می‌کند.

همانطور که در بالا توضیح دادیم، یک تگ canonical یک دستورالعمل نیست، بنابراین علاوه بر خود تگ canonical، گوگل سیگنال های دیگری را نیز در نظر می گیرد – پس سازگار باشید!

پیوندهای داخلی و پیوندهای خارجی تنها چند مورد از عوامل اضافی هستند که گوگل با برچسب canonical در نظر می گیرد.

احتیاط: اگر صفحات خود را به صورت داخلی با پارامترهای پرس و جو مانند some_parameter=xyz پیوند دهید، احتمال زیادی وجود دارد که Google متا تگ canonical شما را نادیده بگیرد و URL با پارامتر جستجو را به عنوان canonical انتخاب کند.

Google RSS را بسیار تهاجمی بررسی می کند، بنابراین مطمئن شوید که canonical اعلام شده شما با URL های موجود در فید RSS شما مطابقت دارد.

اگر URLهایی را با پارامترهایی مانند /?source=feed به فید RSS خود اضافه کنید تا ترافیک سایت خود را از سوی مشترکین RSS ردیابی کنید، این احتمال وجود دارد که Google یک استاندارد با رشته جستجو e /?source=feed انتخاب کند حتی اگر این یک پارامتر ردیابی است – و گوگل در مورد آن می داند.

شما می توانید از خدمات کوتاه کردن لینک برای URL های خود در فید RSS استفاده کنید تا بتوانید کلیک های روی آنها را ردیابی کنید یا از خدمات RSS مانند FeedPress استفاده کنید.

گوگل همچنین به خاطر تجربه کاربری انتخاب هایی را انجام خواهد داد.

اگر نسخه دسکتاپ سایت خود دارید، Google ممکن است نسخه تلفن همراه را به کاربر در دستگاه تلفن همراه ارائه دهد.

چگونه برچسب های Canonical می توانند برای SEO مفید باشند

تگ‌های Canonical برای سایت‌هایی با تعداد صفحات انگشت شمار و میلیون‌ها صفحه ضروری هستند. آنها به چند دلیل ضروری هستند.

شما تگ Canonical را انتخاب می کنید

تگ canonical فرصتی است که شما می توانید بهترین نسخه از صفحه ای را که می خواهید به کاربران ارائه دهید در وب سایت خود به گوگل پیشنهاد دهید.

محتوای تکراری

محتوای تکراری یکی از آن حوزه‌هایی است که در ظاهر ساده به نظر می‌رسد، اما پیچیده‌تر از آن چیزی است که نامش نشان می‌دهد، و تمایل دارد بار معنایی منفی را به همراه داشته باشد.

بنابراین ممکن است فکر کنید، “من هیچ صفحه تکراری ندارم”، اما قبل از انجام آن اعلامیه، بیایید نگاهی گذرا به آنچه می‌توان از طریق جستجوی مرکزی جستجوی Google به عنوان “تکراری” تعریف کرد، بیندازیم.

صفحات تکراری را می توان به عنوان هر صفحه ای طبقه بندی کرد که حاوی محتوای اصلی یکسان در یک زبان باشد. فرض کنید از صفحات مختلفی برای پشتیبانی از صفحات موبایل (متر، آمپر، و غیره) و URL های پویا استفاده می کنید که به مواردی مانند پارامترها یا شناسه های جلسه کمک می کند.

در این صورت، وبلاگ شما مسیر هایی را در چندین پوشه ایجاد می کند. شما نسخه HTTP و HTTPS سایت خود را دارید و سایت شما دارای محتوای تکراری است. این چیزی برای وحشت نیست و کاملاً رایج است، از این رو اهمیت canonical دارد!

گوگل از Canonicals به عنوان منبع اصلی خود استفاده می کند

گوگل برای تعیین محتوا و کیفیت یک صفحه از استانداردهای canonical استفاده می کند.

صفحات canonical بیشتر از صفحات غیر canonical خزیده می شوند.

ممکن است با Crawl Budget کمک کند

اگر سایت نسبتاً بزرگی دارید، احتمالاً عبارت “بودجه خزیدن” را شنیده اید که کمی به آن گوش می دهند.

وقتی به درستی انجام شود، canonicals می‌تواند به کاهش بار بودجه خزیدن شما کمک کند، زیرا Google نسخه‌های canonical صفحات را بسیار بیشتر از نسخه غیر canonical می‌خزد.

این جایگزینی برای برچسب های بدون شاخص، تغییر مسیرها یا دستورالعمل روبات ها نیست.

سیگنال های پیوند را یکپارچه کنید

Canonicals موتورهای جستجو را راهنمایی می کنند تا اطلاعات مختلفی را که برای چندین صفحه مشابه در دسترس دارند، جمع آوری کنند و آن را در یک URL واحد تجمیع کنند و ارزش آن را افزایش دهند.

Content Syndication

اگر سایتی دارید که محتوای آن را برای انتشار در اختیار شما قرار می‌دهد یا توسط شرکای مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌خواهید مطمئن شوید که نسخه شما در نتایج جستجو ظاهر می‌شود.

نحوه پیاده سازی یک تگ canonical

اکنون که به چیستی و چرایی تگ‌های canonical پرداختیم، بیایید کمی بیشتر در مورد نحوه پیاده‌سازی تگ canonical در سایت خود صحبت کنیم.

صفحات می توانند (و باید) دارای استانداردهای خودارجاعی باشند که بهترین نسخه صفحه برای ادغام مواردی مانند ردیابی متریک، نسخه های HTTPS، تجربیات تلفن همراه و غیره باشند.

مگر اینکه بتوانید مستقیماً HTML را ویرایش کنید، احتمالاً باید با شرکای توسعه/مهندسی خود کار کنید.

تگ canonical خطی از کد است که به بخش هر صفحه اضافه می کنید.

می تواند به این شکل باشد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *