احتمالا شما هم در وبسایت خود، تعدادی محتوا دارید که قبلا منتشر کرده اید و رتبه دارند و در حال حاضر ترافیک میگیرند. اما ممکن است به مرور زمان ترافیک کمتر بگیرند و یا رتبه قبلی خود را حفظ نکنند. و یا اینکه قصد دارید رتبه محتوا های خود را بهبود ببخشید. برای این منظور، ما در این مطلب چند راهکار به شما معرفی می کنیم تا بتوانید به سادگی افزایش رتبه محتوا های قدیمی را برای وبسایت خود رقم بزنید.
چرا محتوا های قدیمی به مرور رتبه خود را از دست می دهند؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث افت رتبه محتوا های قدیمی می شود. عمده ترین دلیلی که باعث افت رتبه است، کار کردن رقبا بر روی محتوا های مشابه و بهبود آنهاست. رقیبان شما هرگز منتظر نمی شینند تا شما به سادگی ترافیک ارگانیک و کاربر دریافت کنید. سئو (سئو چیست) زمینه رقابتی است و این رقابت همواره در جریان است.
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود محتوا به مرور رتبه خود را از دست بدهد، الگوریتم Freshness گوگل است. این الگوریتم که علاقه زیادی به محتوا های جدید و به روز دارد، محتوا های قدیمی را در صورت به روز نشدن ممکن است به مرور زمان از نتایج جستجو صفحه اول به صفحات دوم و سوم منتقل کند.
دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث کاهش رتبه محتوا های قدیمی شده که در ادامه تا حدودی به آنها خواهیم پرداخت. اما مطلبی که ما در این مقاله روی آن تمرکز خواهیم کرد، راه های افزایش رتبه اینگونه محتوا هاست.
تکنیک های افزایش رتبه محتوا های قدیمی
روش های زیادی وجود دارد که می تواند باعث افزایش رتبه محتوا های قدیمی شما شده و ترافیک آنها افزایش یابد. ما بطور کامل این روش ها را بررسی می کنیم و روش انجام آنرا به شما خواهیم گفت.
بازبینی محتوا
بسیاری دیده می شود که محتوایی که نوشته شده، کامل نیست و نیاز کاربر را برآورده نمی سازد. حتی دیده می شود که محتوایی که نوشته شده اصلا با هدف کاربر از جستجو همخوانی ندارد. قبل از هر چیز، حتما بررسی کنید که آیا محتوای شما کاملا کاربر را راضی نگه می دارد یا خیر؟ یکی از معیار هایی که می تواند برای بررسی این مطلب به شما کمک کند، بانس ریت یا نرخ پرش (Bounce Rate) است. اگر این عدد، مقادیر بالای 80 درصد است، به احتمال زیاد محتوا نیاز به بازبینی دارد.
افزودن به محتوا و به روز رسانی آن
همانطور که قبلا اشاره کردیم، گوگل محتوا های به روز و جدید را بیشتر دوست دارد و به آنها ترافیک بیشتری می دهد. برای اینکه گوگل نظرش نسبت به محتوای شما جلب شود، محتوا باید به روز شود. این به روز رسانی به معنی افزودن 300 الی 400 کلمه و افزودن 2 عکس به محتواست. دقت کنید که حتما پس از این به روز رسانی، مجدد به گوگل درخواست ایندکس بدهید.
ساخت لینک داخلی بیشتر
لینک های داخلی تاثیر زیادی در رتبه محتوا در صفحه نتایج جستجو (SERP) دارند. لینک ها به صفحات شما اعتبار بیشتری می بخشند و حتی باعث می شود تا محتوا سریع تر ایندکس شده و در نتایج قرار گیرد. با تعیین درست کلمات کلیدی هدف و به کار بردن آن در متن لینک های داخلی، رتبه صفحه در آن کلمات نیز بیشتر می شود. البته حتما دقت کنید که در هیچ کاری زیاده روی نکنید و اعتدال را رعایت کنید، هر کاری بیش از حد آن خوب نیست. شما برای ساخت لینک داخلی می توانید کمک شایانی از مطالبی مانند وبلاگ، توضیحات محصولات و یا توضیحات دسته بندی بگیرید.
افزودن لینک های خارجی
بدون شک، لینک خارجی همچنان تاثیر خود را بر سئو و رتبه صفحه دارد. هر چند تاثیر آن نسبت به گذشته کمتر شده، اما همچنان جزو فاکتور های بسیار مهم به حساب می آید. توصیه می کنیم هنگامی که یک محتوا را به روز رسانی می کنید، حتما چند لینک خارجی برای آن بسازید. رپورتاژ آگهی می تواند یک گزینه فوق العاده برای دریافت لینک خارجی باشد.
بررسی ایرادات صفحه و رفع آنها
گوگل به راحتی ایرادات صفحه، از کد نویسی تا غلط املایی را تشخیص می دهد و از شما امتیاز کم می کند. ایرادات صفحه را پیدا کنید و آنها را برطرف کنید. این مسئله می تواند با توجه به بزرگی ایراد، تاثیر زیادی داشته باشد. حجم بالای صفحات و عکس ها، ساختار هدینگ ها و یا ایراد در داده های ساختار یافته از جمله مشکلات صفحات هستند.
داده های ساختار یافته (Structured Data) برای سئو چیست؟: راه های افزایش رتبه محتوا های قدیمیجمع بندی کلی
بازنگری و افزایش رتبه محتوا های قدیمی یکی از راه های دریافت بیشتر ترافیک در مدت زمان کوتاه از وبسایت است. همواره محتوا ها را زیر نظر داشته باشید و در صورت افت رتبه یا از دست رفتن ترافیک، اقدام لازم را با توجه به نکات ذکر شده در این مطلب انجام دهید.