مشکل ایندکس نشدن گوگل، یکی از مهم ترین و اصلی ترین مشکلات قرار گرفته در یک وب سایت به حساب می آید که به علت تاثیر مستقیم بر روی سایت و فعالیت های اصلی آن می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. به صورت کلی، اکثر کاربران عمده ترافیک خود را از گوگل دریافت می کنند. زمانی که شما با مشکل ایندکس نشده صفحه مواجه می شوید، ترافیک سایتتان و تعداد بازدید کنندگان آن به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به خاطر داشته باشید که این روند می تواند نتایج منفی را بر روی سئو به همراه داشته باشد. در نتیجه، اگر شما هم به دنبال بهبود وضعیت سئو سایت خود هستید، حتما باید مشکل ایندکس نشدن صفحات را حل کنید. امروز ما قصد داریم تا در مورد راه حل مشکل ایندکس نشدن صفحه با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
ایندکس شدن به چه معناست؟
قبل از بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت، بیایید تا چیستی روند ایندکس شدن را مورد بررسی قرار دهیم. به صورت کلی، زمانی که ربات های خزنده یا کراولر گوگل صفحه های وب سایت شما را مورد بررسی قرار دهند، آن را از نظر وضعیت محتوا و کیفیت محتوا تحلیل می نمایند. این مسئله می تواند بر روی روند قرار گیری سایت شما در گوگل موثر باشد. زمانی که از نظر ربات های گوگل، کیفیت کلی صفحات سایت شما در حد مطلوبی قرار گرفته باشد، اطلاعات صفحات وب سایت توسط گوگل ثبت شده و در نهایت، صفحه مورد نظر توسط گوگل ایندکس می شوند. زمانی که کاربران عبارت کلیدی صفحه را جستجو کنند، احتمال اینکه گوگل صفحه وب سایت شما را بر اساس کیفیت آن در صفحه اول نمایش دهد، بالا تر می رود.
پس زمانی که شما اطلاعات خود را در کنسول گوگل قرار می دهید و ربات های خزنده نسبت به قرار دادن صفحه سایت شما در گوگل اقدام می نمایند، روند ایندکس شدن طی شده است. به صورت خلاصه، روند ایندکس شدن می تواند باعث ورود سایت و صفحات سایت شما در گوگل می شود. در نتیجه، اگر شما هم به دنبال دریافت بیشترین بازدهی ممکن از سایت خود هستید، بهتر است که حتما نسبت به ایندکس کردن صفحات سایت خود اقدام نمایید.
بررسی دلایل مشکل ایندکس نشدن صفحه در گوگل
حال که موارد مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا مهم ترین دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل را مورد بززسی قرار دهیم. در ابتدا، شما باید با زمانی که گوگل برای ایندکس کردن سایت شما نیاز دارد آشنا شوید. بر اساس ویژگی های کلی کلمه کلیدی و کیفیت مقاله نگارش شده توسط شما، مدت زمان مورد نیاز در جهت ایندکس شدن یک سایت در گوگل به متغیر های زیادی نیاز خواهد داشت. گاهی اوقات برخی از مقاله ها به 6 ماه زمان هم برای ایندکس شدن نیاز دارند. پس شاید دلیل ایندکس نشدن سایت در گوگل، مربوط به بازه زمانی آن باشد. برای اینکه اعتبار دامنه خود را در سایت گوگل افزایش دهید تا روند بررسی سریع تر شود، شما می توانید از تکنیک های مختلفی استفاده نمایید. ولی به صورت کلی، مشخص کردن بهترین بازه زمانی کار دشواری است.
از جمله دیگر دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل می توان به محتوای بی کیفیت یا سرقت ادبی اشاره کرد. گوگل قوانین سختگیرانه و به شدت مهمی در مورد ایندکس کردن صفحات مختلف دارد. زمانی که سئو سایت شما به درستی صورت نگرفته باشد یا اینکه شما با مشکلاتی همچون کیفیت پایین مقاله یا کپی بودن آن مواجه شوید، احتمال اینکه سایت ایندکس نشود بیشتر خواهد شد. در نتیجه، برای دریافت بیشترین بازدهی ممکن از یک وب سایت شما همواره باید به نکات سئو توجه داشته باشید تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید. شما می توانید از دورک Site:yoursite.com برای بررسی سایت خود در گوگل استفاده نمایید. به صورت کلی، این دورک به شما اجازه می دهد تا همه صفحات ایندکس شده را مشاهده نمایید. شاید صفحه شما ایندکس شده ولی همچنان اطلاعات درست در اختیارتان قرار نگرفته است.
بهترین راه حل مشکل ایندکس نشدن سایت چیست؟
برای حل مشکل ایندکس نشدن سایت، شما می توانید دلایل متنوعی را مد نظر خود قرار دهید. به صورت کلی، راه حل های متنوعی برای نابودی این مشکل در جلوی پای شما قرار گرفته است. شما با باز کردن کنسول گوگل، می توانید وضعیت سایت را در بهترین حالت ممکن مورد بررسی قرار دهید. در ابتدا شما باید کیفیت سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که مطالب و محتوای سایت شما در با کیفیت ترین حالت ممکن نگارش شده اند. در صورتی که سایت شما کپی دارد، در ابتدا باید آن را رفع کنید و دوباره نسبت به ثبت صفحه اقدام نمایید.
رایج ترین خطا های مربوط به ایندکس سایت
البته که همیشه کیفیت پایین مقاله یا سئو باعث ایندکس نشدن سایت شما در گوگل نمی شود. جدا از همه این موارد، شما باید به نکات فنی سایت خود هم توجه داشته باشید. به صورت کلی، گوگل بر روی کیفیت سایت هایی که به کاربران خود نمایش می دهد حساسیت زیادی نشان خواهد داد. همین مسئله هم باعث شده تا طراحی و ساخت سایت در بهترین حالت ممکن برای دریافت بیشترین بازدهی به مسئله ای مهم و کلیدی تبدیل شود. سایت شما نباید تحت هیچ شرایطی، هیچ خطایی را در خود جای داده باشد. به همین علت هم از همان ابتدای کار شما باید سایت خود را به درستی طراحی و سئو نمایید تا با مشکلی در این زمینه مواجه نشوید. زمانی که ربات های خزنده یا کراولر گوگل به سراغ سایت شما می آیند، نباید هیچ ارور یا خطای خاصی را مشاهده نمایند.
پس، برای جلوگیری از مشکل ایندکس نشدن سایت در گوگل، در ابتدا شما باید خطا های خود را مورد بررسی قرار دهید. خطا های مربوط به سرور و دی ان اس از جمله رایج ترین خطا هایی هستند که بر روی روند فعالیت ربات های خزنده گوگل تاثیر گذار می باشند. با بررسی دقیق تر این خطا ها، به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی شما می توانید نسبت به بهبود وضعیت سئو سایت خود اقدام نمایید. در صورتی که شما لینک یک صفحه را تغییر دادید، حتما باید لینک قبلی را به صورت کامل پاک کنید.
در غیر این صورت، شما با خطای 404 مواجه می شوید. حتما می دانید که خطای 404 می تواند مشکلات جدی را برای سایت شما ایجاد نماید و جلوی فعالیت ربات های کراولر را نیز بگیرد. آخرین خطایی که شما باید به آن توجه داشته باشید مربوط به فایل Robots.txt می باشد. شما تحت هیچ شرایطی نباید با این ارور مواجه شوید. بهتر است که سرور و سایت را به درستی تنظیم نمایید.
کلام آخر
همانطور که در مقاله امروز ما مشاهده کردید، مشکل ایندکس نشدن سایت یکی از مشکلات رایج در دنیای مدیریت سایت به حساب می آید که به علت داشتن اهمیت زیاد، باید به درستی مورد بررسی قرار گیرد. به خاطر داشته باشید که این مشکل می تواند روند مدیریت سایت را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. در نتیجه، اگر شما هم به دنبال دریافت بیشترین بازدهی ممکن از سایت خود هستید، بهتر است که مشکلات ایندکس نشدن را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که در این زمینه مشکلی برای شما وجود ندارد. در غیر این صورت، احتمال اینکه با مشکل مواجه شوید افزایش پیدا می کند.